Tavaszváró programok

Rauris története

Rauris mindig is egy különleges város volt, az aranyásás és a csodaszép táj miatt mindig kedvelt úticél volt, így aztán Salzburg és környéke egyik legszebb városává nőtte ki magát.

Síelés

A kora tavasz még ideális a síeléshez. Salzburg és környéke, a számtalan hegy valamint a Rauris völgye ilyenkor hóval fedett, a sípályák még teljesen hó-biztosak.

Zell am See sípályái is méltán híresek, hiszen páratlan kilátást biztosítanak a völgyekre és mindig hó-biztosak. Ha télen nem jutott ideje a síelés okozta felfrissülésre, most még bepótolhatja.

Élvezze ki a legszebb sítúrákat a Rauris völgy területén. A hotel aljában elhelyezett sífelszerelés-tároló és a közeli felvonó mind-mind az ön kényelmét szolgálja a síelés során.

Üdülés a hegyekben

Mikor az utolsó hó is elolvad, itt az ideje a nyaralásnak. A hegy szerelmeseinek kedvező ez az idő, süt a nap, a természet felélénkül és zöldbe öltözik.

A Hohe Tauern Nemzeti Parkban megcsodálhatjuk az érintetlen természet ritka növényei és állatfajait, természetes életkörülményeik között.

Vegyen részt ön is egy felejthetetlen túrán a Raurisi hegyek között. Hódítsa meg hegycsúcsainkat! Temérdek útvonal közül választhat, ha fenntről szeretné élvezni  a raurisi panorámát.

A túrázás szerelmeseinek tökéletes a késő-tavaszi időjárás, hiszen ilyenkor nincs se túl hideg, se túl meleg, azonban már sokáig világos van. Rauris ilyenkor különösen szép látványt nyújt, az egész természet zöldell.

A közeli Zell am See ilyenkor természetesen még nincsen tele fürdőzőkkel, de ettől függetlenül érdemes rászánnunk egy napot a megtekintésére.

Elvonatozhatunk egészen Salzburg városáig, ahol élvezhetjük a festői táj kivirágzásának látványát.