Őszi programok Raurisban

Az aranyló Rauris völgy

A Hohe Tauern Nemzeti Park az ősz folyamán teljesen megváltozik. A színek gyönyörű bordó, sárga és zöld levelekből tevődnek össze Salzburg, Zell am See és Badgastein közelében.

Az őszi kirándulások Rauris területén nagyon népszerűek.

Vannak, akik csak egy hétvégére jönnek, de akár egy héten keresztül is el lehet bóklászni a hegy ösvényein, esetleg felkeresni Salzbug, Zell am See vagy akár Badgastein városát, hiszen a rosszidő beköszöntével sorban nyílnak meg a csodálatos kiállítások a múzeumokban.

Ősszel, mikor a levelek színe megváltozik a túra Rauris környékén egy egészen különleges élmény.

Több, mint 295 biztonságos túraútvonal közül választhatunk, ha úgy döntünk, hogy ide, Zell am See közelébe látogatunk.

Az ősz a legszebb időszak egy vándortúrához a Rauris völgy környékén, az összes hegy más élményt nyújt ilyenkor, mint általában.

Rossz idő esetén ajánlatos felkeresni a környékbeli múzeumok valamelyikét, a Mittersill-i Nemzeti Park Centrum például egy gyönyörű természetmúzeum, ahol szintén megcsodálhatjuk az itt élő ritka növény- és állatfajokat.

Az aranymosás egy egész évben népszerű program, hiszen a Rauris völgy többek között erről is híres, tehát ezt a programot egész évben bátran felkereshetjük.

Salzburg a Rauris völgy -től könnyen megközelíthető, így egy-egy esős nap alkalmával érdemes ide is ellátogatnunk és megcsodálnunk a Hellbrunni kastélyt, a Salzburgi Dómot és az óvárost.

Zell am See is gyönyörű ilyentájt és szintén könnyen megközelíthető úti cél, nem érdemes kihagyni.

Wellness

A túrázás után mindig jólesik egy kellemes wellness élmény, ez az őszi időszakra különösen igaz, hiszen ilyenkor a hűvös levegőn lehűl a szervezetünk is, ám a hotel wellness részlegén felmelegedhet.

A panoráma medence pedig egy újabb különleges élményt biztosít.

Kulináris élvezetek Raurisban

Rauris híres a természet közeliségéről és ez a konyhában is megmutatkozik. Minden étel friss alapanyagokból készül.