Motorosoknak

Motoros szállodaként minden motoron érkező vendégünk 5% kedvezményben részesül.

Szállodánk Salzburgerland egyik legszebb és legelőnyösebb részén fekszik. Innen csillagszerűen indulnak ki szebbnél szebb motoros útvonalak a tartomány minden irányába. Varázslatos tavak partján, tágas völgyekben, lágy vonalú, fűvel benőtt dombokon roboghatsz, majd fel a hágón a magasba. Fenséges képekben tárulnak fel Salzburg tartomány tájai, hegyi birodalma. Akár “kellemes” akár “lélegzetelállító” motorozásra vágysz, innen biztosan nem távozol csalódottan: páratlan a panoráma, álomszépek a tóparti és hegyi útvonalak.

Egész napos útvonalak:

A Grossglockner Hochalpenstrasse Ausztria leghíresebb alpesi útja, mely 48 km hosszú és 36 hajtűkanyar tarkítja. Időnként hatalmas mélységek tátongnak az autótól alig néhány méterre. Igazi élmény! Útközben csodálatos panoráma nyílik a Hohe Tauern Nemzeti Parkra valamint számos
háromezres hegycsúcsra. A panorámaút végén pedig Ausztria legmagasabb hegycsúcsát, a Grossglocknert csodálhatjuk meg a maga 3798 méteres magasságával. Az út mentén számos kilátópont, múzeum és hütte található. Felérve a Ferencz József kilátóból csodálatos panoráma nyílik a Grossglocknerre, a Ferencz József csúcsra és a Pasterze gleccserre. Érdemes figyelni az élővilágra is, (a mormotákra!) valamint felkeresni az Edelweiss-Hüttét, s megcsodálni a híres Edelweiss-spitzét.

Salzburg- Stájerország túra

Ezen az útvonalon tökéletes a változatosság: az első szakasz a salzburgi tóvidéken vezet, aztán két hágó megmászásához kell rálépni a gázra. Kb. 1800 méteres magasságban pihenő jár motorosnak és gépének egyaránt.

Salzkammerguti körút

A salzkammerguti tavak közt elegánsan kanyargó út Salzburg tartomány egyik legszebb útvonala. Ezért és idillikus pihenőhelyei miatt évek óta “holtbiztos tippnek” számít a motorkerékpárosok körében.

Félnapos túrák

Pompás túra a Hochkönig hegyi panorámájának páratlan díszletei között, ahol garantáltan felforrósodnak a kerekek. Csak suhanj a lélegzetelállító vidéken, és élvezd, ahogy az arcodat csapdossa a szél.

A Rossfeld körúton, a fehér arany (Sóbirodalom) bányái mellett húzódó útvonalon kényelmes tempó mellett csodálatos kilátás nyílik a tájra.

A Salzkammerguti körút rövidebb változata, melyet nem hagyhat ki a motorosok közül senki: a robogást a Postalm-úton Európa második legnagyobb fennsíkjára. Figyelem! Ez itt a valódi természet, gyakran előfordul hát, hogy a következő kanyarban tehenek állják a motorod útját!

Hétvégi kiránduláson vagy akár rövid hétköznapi túrán: ha a motorkerékpár nyergébe pattanva e pompás útvonalon kerekezik végig a salzburgi tavak mentén, a lehűlést ígérő csillogó víztükrök láttán egy-kettőre úgy dönt majd, itt az idő megállni és “lehűteni a motort”.

A természet rendkívüli ékköve vidékén szépségekben bővelkedik a táj. A Taugl környéke igen gazdag aktív vízeséseket rejtő barlangokban és fantasztikus cseppkőbarlangokban. A barlangok egyik legszebbike a Lengfeldkeller, melynek vízesése 20 méter magasból zúdul alá.

Körút a Tennen hegységben, motorkerékpárral a Lammer völgyén át, aztán irány a világ legnagyobb jégbarlangja. Kár lenne kihagyni!!