Első látásra egy csendes kis osztrák faluban foglalsz szállást. Természetesen a Hotel Sonnhof az. Csendes, kényelmes, árban megfelelő, nem is beszélve a panorámáról. Ez mind okés, hogyha csupán a könyvet utolsó néhány fejezetét szeretnéd elolvasni kávé mellett, csodálatos környezetben, és persze csendben.

Mi van akkor, hogyha nem csupán a csendre és az osztrák vendégszeretetre vágysz, hanem valami olyan izgalomra, amihez nem kell tíz év hegymászói tapasztalat? Akkor tisztul ki igazán számodra a völgy nagyszerűsége, amikor kalandot keresel. És még messze sem kell menned érte.

Íme néhány tipp azoknak, akik el szeretnének tölteni egy kalandos hetet a karintiai Alpok szívében, egy mesebeli kis völgyben.

  1. Rafting

Eddig csak képekről és videókról láttad, hogy mekkora móka a vadvízi evezés. Szakavatottaknak kajakkal, kevésbé szakavatottaknak raftinggal, csoportban.

A hegyek bár nem bővelkednek tengerpartokban, de annál több a dúsvizű hegyi patak és hegyi folyó. Ezeknél alkalmasabb nincs azok számára, akik a fodrozódó vízen keresik az táplálékot az adrenalin szintjüknek.

Profi csapatok százai várják a bátrabbakat, hogy különböző méretű csoportokban mókázhassanak a rakoncátlan vizeken. Az árat nem kell nézned, mert a rafting minden pénztárcának kifizetődő, és a kajakkal ellentétben, ide még felszerelést sem kell vásárolnod, mert a szolgáltató biztosítja, akárcsak az épségedet és a biztonságodat.

Hogyha már részt veszel életed egyik legvagányabb mókáján, biztosan meg is szeretnéd örökíteni. Azt nem ígérjük, hogy időd és lehetőséged lesz a telefonoddal selffeket vagy rövid videókat készítened, mert teljesen másra fogod használni a kezed. Kapaszkodásra! Azonban minden csoport vezetője rendelkezik go-pro-val felszerelt sisakokkal és profi fotósokkal, így a kaland végén még a megörökített pillanatokat is kézhez kaphatod, hogy majd legyen mit mutatni a családnak és barátoknak.

Ez az egyik legkedveltebb vízi tevékenység az Alpokban.

2. Bringázás

Sok szép táj létezik Európa szerte, ahol érdemes tekerni, de kevesebb olyan, ahová nem kell profi biciklis legyél. A Rauris környéki hegyi bicikli-útvonalak, amelyek télen a túrasízőknek állnak a rendelkezésére, minden felkészültségű biciklisnek tökéletesek.

Biciklit sem kell hoznod, mert pl.a Hotel Sonnhof rendelkezik elektromos kerékpárokkal, amelyeket kölcsönözhetsz és az egész családdal körbebiciklizheted a völgyet.

Sokat egyhuzamban amúgy sem fogtok tekerni, ugyanis lépten-nyomon akad valami lélegzetelállító, amit meg kell örökíteni a fotógéppel.

3. Túrázás

Alpok + túrázás = sok pénz. Gondolják sokan. Hogyha a 3000-es csúcsokat szeretnéd meghódítani, oda valóban drága felszerelésre és túravezetőre van szükséged.

Ahhoz azonban, hogy a Hohe Tauern Nemzeti Park, a világon egyedülálló látványosságait körbebarangold, elég egy kényelmes cipő, és egy jól feltöltött aksi a fotógépbe. Ősláp. Ősi erdő, Keselyűk-völgye, és még sorolhatnám azokat a célpontokat, amelyek egyenként megérnek eg egész napi sétát, tele olyan élményekkel, amelyekkel sehol másutt nem találkozhatsz.

4. Aranymosás

Kevésbé a sportosabbaknak, de annál inkább a kíváncsiaknak ajánlott. Európa egykori legfőbb aranytermelő vidékén szállsz meg. Miért is ne élnéd át az aranykeresés kalandos örömét?

Aki keres az talál. Igen, valóban, aranyat talál, aki keresi. Rauris környékén találsz olyan kis helyeket, ahol akár a családdal, akár a barátokkal közösen lehet aranyat mosni. Ezeken a helyeken ellátnak minden szükséges tárggyal és információval, amelyek szükségesek ahhoz, hogy arany üsse a markod.

Amit találsz, azt haza is viheted kis üvegcsékbe, hogy dicsekedhess az ismerősöknek.

Ez csak négy a rengeteg kaland-lehetőség közül, ami Rauris völgyében és annak környékén vár. Nemsokára folytatjuk a sort. Kövesd bogunkat és kövess minket Instagramon és Facebookon.

This post was written by admin

Vélemény, hozzászólás?