Hogyha a kanyargós panorámautak és magaslatok szerelemese vagy, íme a 3 legvagányabb célpont motorosoknak Ausztriában.

#3 Villach alpesi út

Csodaszép hegyek és lélegzetelállító kilátás. A Villach alpesi út az osztrák Alpok szívében helyezkedik el és Villach-Möltschachból egyenesen a Dobratsch hegységbe vezet.

A 16 és fél kilométer hosszú útszakasz 9 hajtűkanyarral és 116 kanyarral tarkított. Mindez 1200 méter magasságban, tehát a kilátás csodálatos és zöldellő, az élmény pedig páratlan. A hegyi út egész évben nyitva áll a motorozás szerelmeseinek és egyike Ausztria prémium útjainak. És higgyétek el, érdemes mind meglátogatni. Kezdd a sort ezzel a kedves útvonallal.

#2 Gerlos alpesi út

A Salzburgi Mittersilből indul és Zell am See-ig tart. Az út maga egy óra motorozás, de mindenképp tervezz hosszabbra, mert a látnivalók száma határtalan, és lehet, hogy többet lesz a kezed a féken, mint a gázon. A 12 kilométer legcsodásabb része a Krimml és Gerlos közötti rész, és hogyha a Krimml szó már mondd valamit neked, akkor már azt is tudod, hogy miért. A Krimml vízesés, amely ennek a csodás útnak a szívében helyezkedik el, a maga 380 méteres magasságával, Európa legmagasabb vízesése és mindenképp megér egy hosszabb pihenőt. A vízesésről korábban már írtunk.

A vezetés élményét gazdagítja a 9 darab 9% emelkedésű kanyarja, amelyek felvezetnek 1628 méter magasba.

Sok más magashegyi úttal ellentétben, a Franz Wallack által tervezett alpesi utak teljesen beleolvadnak a környezetbe, tehát egy pillanatig sem lesz az az érzésed, hogy egy országúton motorozol. Wallack tervezte Ausztria leghíresebb alpesi útját is, a Grossglockner alpesi utat.

A Gerlos 1962-től áll a motorozás és a kirándulás szerelmeseinek rendelkezésére, és rendkívüli lehetőség, hogy a Salzburg és a tiroli Zillertal közötti szakasznak megcsodálhasd a természeti kincseit.

#1 Grossglockner magashegyi út

Hogyha régóta motorozol, akkor biztosan rajta van a bakancslistán Európa leghíresebb magashegyi útvonala, az osztrákok egyik legfőbb büszkesége. Nem is hiába. Ezt az utat hívják az alpesi utak anyjának Ausztriában. 48 kilométer álomutazás, 36 mesterien megtervezett hajtűkanyar és a legpazarabb kilátás, amiről valaha álmodtál. A Karintiai Alpok szívében motorozhatsz, körbevéve 3000-es csúcsokkal, vízesésekkel és gránit tavakkal. És még mindig keveset soroltam. Ez Európa egyik leghíresebb magashegyi útvonala, és nem csak szépsége miatt, hanem történelmi jelentősége miatt is.

Az út Ausztria legmagasabb csúcsának lábától, a Sonnhof Hotel szomszédságából indul, ahol kényelmesen megpihenhetsz az út előtt és után is, és 2571 méter magasan az Edelweiss csúcson ér véget, a Grossglockner csúcsával szemben.

Hogyha valami még különlegesebbet kellene kiemelni a csodák közül, amelyek körbevesznek az utazás alkalmával, akkor az a Ferenc József császár magaslat, 2369 méter magasan, a Pasterze gleccser fölött, amely a Keleti-Alpok leghosszabb gleccsernyelve, bár rohamosan olvad sajnos.

Az út során rengeteg a kilátó, élménypark, kiállítás, vendéglő, tematikus játszótér és információs pont a térség érzékeny élővilágáról.

Ez a kanyargós út annyira mesterien lett megtervezve, hogy a motorozás biztosan a legpáratlanabb élményt nyújt majd, és erre az osztrákok is figyeltek, ugyanis speciális pontok, különféle jegyek és parkolóhely van biztosítva a motorosok számára.

Várunk a Sonnhof Hotelben, ahonnan elindulva végigcsodálhatod motorbiciklin a Hohe Tauern Nemzeti Park és a Grossglockner alpesi út csodáit is.

This post was written by admin

Vélemény, hozzászólás?