Hohe Tauern Nemzeti Park

A hotel a Hohe Tauern Nemzeti Park területén fekszik, amely 1.800 négyzetkilométeres kiterjedésével Közép-Európa legnagyobb természeti rezervátumának számít. Aki már járt ott, nehezen felejtheti el a lélegzetelállító Krimml vízeséseket, vagy az Ausztria legmagasabb csúcsához, a Grossglockner -hez vezető út csodálatos panorámáját.
Ha szeretnél síelni, hótalpas túrán részt venni, gleccsereket látogatni télen, – vagy ritka növény- és állatfajokban, szebbnél szebb tavakban, alpesi falvakban és városokban gyönyörködni nyáron, akkor a Sonnhof Hotel kényelmét választva jó helyen jársz! Kitűnő infrastruktúra, információs központok, képzett túravezetők könnyítik meg a választást a természetvédelmi terület számos egyéb kikapcsolódási lehetősége között, ha a Hohe Tauern Nemzeti Park gyönyörű területére látogatsz.

A Hotel Sonnhof tapasztalt síoktatói, túravezetői segítenek megtalálni a Számodra legmegfelelőbb szabadidős tevékenységeket, legyen akár tél, akár nyár. Mivel a Hohe Tauern Nemzeti Park területén fekszik a hotel, igazi érintetlen természeti kincsekben gyönyörködhetsz, ha ide látogatsz.

A hotel teraszos szobáiról különösen gyönyörű kilátás nyílik erre a területre.

A Hohe Tauern Nemzeti Park területén júliustól szeptemberig minden hétfőtől szombatig 26 különféle túrán vehetünk részt, melyek mindegyike vezetett, ezáltal a túravezetőktől rengeteg érdekes információt kaphatunk a természeti kincsek bölcsőjéről.

Rossz idő esetén sem kell csüggednünk, a Mittersill-i Nemzeti Park Centrum egy gyönyörű természetmúzeum, ahol télen-nyáron megcsodálhatjuk, milyen alpesi rétek, gleccserek, vízesések és ritka állatfajok találhatóak a majdnem kétezer négyzetkilométeren elterülő Hohe Tauern Nemzeti Park területén.

A hotel recepcióján további információkat kérhetsz az útvonalakról.

A hegymászás szerelmesei, a természetfotósok, az új élményekre vágyók egytől-egyik odavannak a Hohe Tauern Nemzeti Park szemet kápráztató világáért, amelyről készült képek önmagukért beszélnek.

A hotel területéről rengetegen indulnak túrázni a Hohe Tauern Nemzeti Park területére, tapasztalt túravezetők várják a lelkes jelentkezőket.

Az alpinizmus is a Hohe Tauern Nemzeti Park hegységeiből indult ki, ugyanis itt található az első gleccser, amit megmásztak, így a 3.251 m magas Ankogel történelmi értékkel is bír.

http://www.hohetauern.at
http://www.nationalpark.at