Na jó, nem egy profi fotóképzésről fogok beszámolni, csupán néhány tippet szeretnék felsorolni, amiért érdemes a fényképezőgéped magaddal vinni az osztrák Alpokba.

A fotósok azt szokták mondani, hogy a jó téma mindig ott hever előtted, csak meg kell látni. Onnantól már minden csak technika. Ami a földön fekvő fotó anyagok számát illeti, azt hiszem bátran kijelenthetjük, hogy Ausztria és az osztrák Alpok verhetetlen. Gyakorlatilag alig tudsz lépni kettőt anélkül, hogy ne szülessen meg az igény benned arra, hogy megörökítsd azt, ami eléd tárul.

Először is ott van az Alpok legmegközelíthetőbb szépsége, aminek párja egész Európában nincs. A Grossglockner fele vezető hegyi út gyakorlatilag a karintiai Alpok szívébe vezet és még csak hátizsákra sincs szükséged, hogy megörökítsd életed “legmagasabb élményeit” a 3000 méternél magasabb csúcsok között. Az út végén pedig szembe veled, ott magasodik a Déli-Alpok legmagasabb csúcsa. Mindezt fotózhatod úgy, hogy közben teát szürcsölgetve sétálsz a gleccserben.

A teljes Hohe Tauern Nemzeti park tele van olyan természeti csodákkal, amelyek teljesen páratlanok Európában, sőt néhányuk az egész világon. Több, mint 300 kisebb-nagyobb tóval, 26 nagy vízeséssel, 342 darab gleccserrel és 266 darab 3000 méternél magasabb csúccsal várja a park a látogatóit.

A Krimml-vízesést talán külön kiemelhetjük a látványos, fotózható helyszínek közül, ugyanis, nem csak magasságával és szépségével egyedülálló, hanem a felé vezető ösvényen elhelyezett kilátók is olyan panorámaképekre adnak esélyt, amelyekkel bátran büszkélkedhetsz barátaidnak.

Az ősláp szintén a nemzeti park részeként hívogatja a fotósokat világszerte, ugyanis egyedi faunája és a több száz kis tavacska, amely benne található olyan hangulatot varázsol, amellyel csak Fantasy filmekben találkozhat az utazó.

De nem csak a természeti látványosságok, amik vonzzák a lencsét, hanem a színes állatvilág is. Az alpesi mormotákat százával lehet megfigyelni és természetes környezetben fotózni a gránit tavak környékén és a füves lankákon. Az alpesi saskeselyű szintén olyan látvány, amivel nem találkozol gyakran. A Keselyűk völgyében megfigyelhető ez a hatalmas madár a természetes környezetében. Ugyanakkor a hegyi kecske és a zerge is annyira gyakran előforduló fajok az Alpok ezen részén, hogy majdnem biztos, hogy sikerül egy példányt lefotózni.

Hogyha már a Keselyűk-völgyénél tartunk, akkor mindenképp említsük meg az aranylelő helyeket, ahol az élményfotósok olyan kockákat fotózhatnak be, amelyek szintén páratlanok. Az aranymosás több százéves hagyományát őrzik az osztrák Alpok ezen tájain, amit fotózni igazi kincs.

Miután sikerült lemeríteni a gépet és a testet is a hosszas túrákkal, kényelmesen megpihenhettek a magyar szálláshelyek bármelyikén. Rauris-völgyben, a Hohe Tauern Nemzeti Park szívében vár a Sonnhof Hotel, ahol magyar nyelven szolgálunk ki és a lehető legkényeztetőbb kényelmet biztosítjuk számotokra.

This post was written by admin

Vélemény, hozzászólás?