Hátizsákkal Ausztriában

május 28, 2020 10:53 de.

Nem kell minden nyaralás az előre lefoglalt méregdrága szolgáltatásokról és szálláshelyekről szóljon. Egyre többen választják a kötetlen, aktív nyaralás szépségeit. Vissza a gyökerekhez.

A hátizsákos nyaralás nem azt jelenti, hogy teljesen fejetlenül, mindent a véletlenre bízva megindulunk a világban, sőt, pont az ellenkezője. Azért hívják hátizsákosnak, mert nem csupán egy szálloda hátsó kertjében töltöd a nyaralásod nagyrészt, hanem felfedezed a szálláshely vagy szálláshelyek környékén található szépségeket.

Men stand to watch mountains in tropical forests with backpacks in the forest. Adventure, traveling, climbing.

Az efféle nyaralások aranyérmes célpontja Ausztria.

Nem csupán az Alpok, ami csalogató, hanem az érintetlenül megőrzött természeti látnivalók sokasága és a rendkívül autentikus módon előkészített és bemutatott kulturális és kulináris értékek is.

A magyar utazóknak az a jó hír, hogy Ausztria rendkívül gazdag nem csak látványosságokban és közös történelemben, de rendkívül magas a magyar szálláshelyek száma is.

Hátizsákos nyaraláshoz ajánlatos egy kis völgyet választani az Alpok lábánál, amelytől kiindulva, csillagtúra szerűen bebarangolhatjuk mind a természeti célpontokat, mind pedig a kulturális csodákat. Rauris, Zell am See, Kaprun mind olyan célpontok, amelyek tökéletesen megfelelnek ezeknek a céloknak.

Hogyha autóval utazol, a szálláshelyre érve nyugodtan elfeledkezhetsz a négy kerékről és átválthatsz két kerékre, vonatra és túrabotra. Amennyiben a biciklit választod, ajánlatos terep biciklit bérelned a szállásadódtól, ugyanis a völgyek közeli célpontokhoz gondosan kiépített bicikliutak vezetnek, amelyeken akár több száz kilométert is pedálozhatsz, viszont ezek nem megfelelőek az országúti kerékpárral való közlekedésnek.

A túra bot mindig a legjobb barátod lesz Ausztriában. Gyalogösvények ezrei vezetnek a leghihetetlenebb helyekre, ahol nem csak az egyedi természeti csodákat élvezheted, hanem az állatok közelségét. Jó hír ugyanakkor, hogy félelemre semmi ok, ugyanis annak az esélye, hogy veszélyes vaddal találkozz, nulla.

A vonatos utazás nem csak hatékony, de élménydús is. Ne azzal töltsd az utazás idejét két pont között, hogy az aszfaltot bámulod, hanem bátran legeltesd a szemed a káprázatos természetben vagy olvasd a kedvenc könyved és töltődj fel.

Traveler are backpacking and walking alone at train station.

Lehet tehát úgy szervezni egy nyaralást, hogy nem csupán a kiszolgálás kényelme okoz megnyugvást, de közben testben és lélekben is gazdagodsz azáltal, hogy mozgásban tartod magad és a könyved sem porosodik az éjjeliszekrényen.

This post was written by admin

Vélemény, hozzászólás?