A Hohe Tauern Nemzeti Park

április 28, 2020 12:28 du.

Hogyha egy térséget szeretnénk felfedezni, megismerni a csodáit, legfontosabb jellegét, igazi arcát, akkor ajánlott egy olyan helyet keresni, ahol picit mindent kapunk egyben. Ez nem olyan könnyű feladat, mint elsőre tűnik. Most egy ilyen jellegű helyről szeretnék mesélni, amelyet meglátogatva, megismerheted az Alpok és az alpesi táj arcát, illatát, színeit és jellegét.

A Hohe Tauern Nemzeti park Ausztria legérintetlenebb térségeinek egyike, a gleccserek, hegyek, völgyek, ősrégi erdők, őslápok, mesés vízesések, legendás állatok és még sok minden más csodának a gyűjtőhelye. Ez az a célpont, ahol tényleg belecsobbanhatsz az alpesi érzésbe.

1981-ben alapították a Magas Tauern Nemzeti Parkot. Három szövetségi tartomány területén helyezkedik el. Mégpedig három jeles tartományén, ahol nemcsak a természeti kincseket és csodákat ismerheted meg, hanem az osztrák hagyományokat és életérzést is. Mind Karintia, mind pedig Tirol és Salzburg olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyekre az osztrákok a legbüszkébbek.

266 darab 3000 méternél magasabb hegyóriás és 342 gleccser díszíti Ausztria legnagyobb nemzeti parkját. A hegyek közül mindenképp kiemelendő a Grossglockner, amely a nemzeti park és egyben Ausztria legmagasabb hegye is a maga 3789 méterével.

Itt nem csupán erdei sétában lehet részed, de ellátogathatsz a mesés, több ezeréves fákkal díszített cirbolyaerdőbe, amely egyike a park különlegességeinek, és amelyet kimondottan vezető segítségével látogathatsz. Ugyanakkor ott van a raurisi őserdő és ősláp is, amelyben sétálva egyszeriben egy Fantasy könyv főszereplőjének érezheted magad. Ezek a tematikus és vezetett erdei séták gyerekek számára is könnyűnek számítanak, nem beszélve a mókáról és mesékről, amelyekkel gazdagodnak.

A rengeteg program, túraútvonal és szervezett túra mellett ne feledkezzünk meg Európa leghíresebb panorumaútvonaláról sem, a motorosok álmáról, a Grossglockner magashegyi útról, amely a Ferencz József csúcsig vezet, ahonnan tisztán csodálhatjuk teljes pompájában a Grossglockner csúcsát.

Hogyha nem csak természeti különlegességeket ismernél meg, hanem az osztrákok féltve őrzött hagyományait, konyháját, kultúráját, akkor ajánlani tudom a több száz kulturális programot, amelyekkel egész évben várják az utazót. Idén például 25 éves a “Falusi ősz” Raurisban. Szeptember 13-án népi öltezetbe öltözött gazdák vezetik végig a díszesbe öltöztetett jószágot a falun. Évről évre rengeteg a kíváncsi bámészkodó, mert ez egy igazán páratlan és páratlanul díszes esemény, amelyet követ a helyiek ellenállhatatlan étele és itala. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Hogyha az állatvilágot is megismernéd, akkor a Keselyűk völgyébe is ellátogathatsz vagy felkeresheted a szirti sas röptetőt a tengerszemek közelében.

Tehát, az aranymosástól a sasröptetésen keresztül, az ősláp túráig mindent kipróbálhatsz, ami igazi osztrák, és mindezt az Alpok legcsodálatosabb szegletében, a Hohe Tauern Nemzeti parkban.

This post was written by admin

Vélemény, hozzászólás?